Produkty pro faremní zpracovatele

K dispozici jsou potřeby pro zpracování mléka na tvaroh a sýry (tvořítka, tvarožníky, vosky, teploměry, vlhkoměry) a další potřeby.

 

Drobní faremní zpracovatelé mohou kvalitu a bezpečnost výrobního postupu kontrolovat pomocí jednoduchých a levných testů:

V nabídce upozorňujeme i na možnost zpracování ovoce a hroznového vína pomocí univerzálních hlubokoprokvášejících kvasinek. Balení kvasinek VINFLORA® obsahuje kvasinky ke zpracování
10-30 l vinného základu, živnou sůl a návod.

 

Mlékařské kultury pro zpracování mléka na malých farmách

druh výroby

název kultury

použití

balení

minimální trvanlivost

sýry a tvarohy

základní (tzv. "smetanová") kultura, sušená

přímé očkování 30-50 l mléka

10 ks

6 měsíců

přímé očkování 80-100 l mléka

10 ks

6 měsíců

kysané výrobky

jogurtová kultura, sušená

přímé očkování 30-50 l mléka

10 ks

6 měsíců

přímé očkování 80-100 l mléka

10 ks

6 měsíců

kultura acidofilní SAB, sušená
(dříve probiotická)

přímé očkování 30-50 l mléka

10 ks

6 měsíců

přímé očkování 80-100 l mléka

10 ks

6 měsíců

 

 

Dále nabízíme

výrobek

použití

množství

minimální trvanlivost

poznámka

syřidlový preparát

zpracování 200-400 l kravského i kozího mléka na domácí čerstvé sýry a tvaroh

 

výrobek již obsahuje chlorid vápenatý (CaCl2)

200 ml

5 měsíců

k syřidlovému preparátu je potřeba zakoupit i sušenou základní (tzv. "smetanovou") kulturu na 5-15 l

Laktochym, 1 : 5 000

tekuté chymosinové syřidlo pro výrobu přírodních tvrdých sýrů s nízkodohřívanou i vysokodohřívanou sýřeninou

200 ml

6 měsíců

skladujte v chladu a temnu

Laktosin, 1 : 10 000

tekuté pepsinové syřidlo pro výrobu tvarohu a čerstvých sýrů

200 ml

6 měsíců

skladujte v chladu a temnu

chlorid vápenatý. 34% roztok (CaCl2)

používá se při výrobě sýrů a tvarohu z pasterovaného mléka napomáhá lepšímu srážení mléka, zlepšuje pevnost a konzistenci sýřeniny a především zvyšuje výtěžnost

200 ml

6 měsíců

skladujte při pokojové teplotě před použitím protřepejte

camembertská kultura

doplňková kultura pro domácí výrobu sýra s plísní na povrchu, tzv. camembertského typu (např. hermelín)

200 ml

5 týdnů

doplňková kultura k soupravě preparátů pro domácí výrobu čerstvého sýra a tvarohu

vinné kvasinky VINFLORA®

spolehlivé zakvašení 10-30 l ovocné šťávy či moštu na výrobu domácího vína

20 ml

6 měsíců

 

Praktická příručka pro faremní zpracovatele mléka

Chovatelské a hygienické aspekty chovu koz, ovcí a dojnic

Zpracování mléka (technologické postupy výroby kysaných mléčných výrobků, tvarohů, sýrů a másla)

Základní chemické a fyzikálně-chemické rozbory mléka a mléčných výrobků

Mikrobiologické vyšetření

 

autoři:

Hedvika Dragounová

Ing. Renata Toušová, CSc.

1 ks

-

 

Receptář na domácí výrobu ovocných, hroznových i speciálních vín a piva

Jak na domácí výrobu vína a piva

 

autoři:
Hedvika Dragounová, Vladimír Zikán, Ing. Antonín Nehyba

1 ks

-

 

 

Pomůcky pro faremní zpracovatele mléka

výrobek

rozměry
[mm]

množství

teploměr

-

1 ks

vosk sýrařský, červený

-

1 kg

forma na sýry KULATÁ

190x180x93

1 ks

forma na sýry KULATÁ s lisovacím víkem

82x82x90

1 ks

110x110x90

1 ks

forma na sýry KELÍMEK

60x50x54

1 ks

100x82x108

1 ks

forma na sýry KULATÁ malá

70x65x40

1 ks

forma na sýry KOŠÍKOVÁ velká

145x110x93

1 ks

forma na sýry OBDÉLNÍKOVÁ (BRIQUET)

80x156x146

1 ks

forma na sýry PYRAMIDOVÁ

85x57x80

1 ks

forma na sýry SRDCOVITÁ

100x45

1 ks

sýrařská plachta polyesterová

800x800

1 ks

tvarožník

600x400

1 ks

filtry mléčné, jednorázové

500x510

10 ks

harfa plastová pro krájení sýřeniny

110x260

1 ks


 

Ke každému výrobku je přiložen návod pro zpracování.

 

AKTUÁLNÍ NABÍDKU NALEZNETE 
NA NAŠEM E-SHOPU NA ADRESE 
eshop.milcom-as.cz.

 

Maloobchodní prodejny v ČR:

 

pobočka

PRAHA

TÁBOR

DVŮR KRÁLOVÉ

adresa

MILCOM a.s.,

závod VÚM & Laktoflora

Ke Dvoru 12a

Praha 6

160 00

MILCOM a.s.,

závod Tábor

Soběslavská 841

Tábor

390 01

MILCOM a.s.,

závod Dvůr Králové

Hradecká 1456

Dvůr Králové nad Labem

544 01

telefon

+420 235 354 551-2

+420 381 252 751-2

+420 499 320 280

fax

+420 235 358 107

+420 381 253 895

-

e-mail

expedice@milcom-as.cz

laktoflora@milcom-as.cz

info@vum-tabor.cz

milcomdk@milcom-as.cz

mapa

MAPA

MAPA

MAPA

otevírací
hodiny

pondělí

07:30 – 14:30 h

 

úterý

07:30 – 14:30 h

 

středa

07:30 – 14:30 h

 

čtvrtek

07:30 – 14:30 h

 

pátek

07:30 – 13:00 h

pondělí

06:00 – 14:30 h

 

úterý

06:00 – 14:30 h

 

středa

06:00 – 14:30 h

 

čtvrtek

06:00 – 14:30 h

 

pátek

06:00 – 13:30 h

pondělí

07:00 – 14:30 h

 

úterý

07:00 – 14:30 h

 

středa

07:00 – 14:30 h

 

čtvrtek

07:00 – 14:30 h

 

pátek

07:00 – 14:30 h

Objednávky přijímáme poštou na adresy prodejen, po telefonu, faxem či přes e-mail (viz výše).

Objednané výrobky lze platit na dobírku nebo předem platbou na účet.

Účtujeme poštovné (dle ceníku České pošty) a balné.

 

SORTIMENT JEDNOTLIVÝCH POBOČEK SE MŮŽE LIŠIT.

ZDE NALEZNETE NABÍDKU NAŠÍ TÁBORSKÉ POBOČKY.

 

UPOZORNĚNÍ!

Uzávěrka objednávek je každé úterý ve 12 h.
Objednávky zaslané do úterý do 12 h budou expedovány v pondělí v následujícím týdnu.

 

Objednávky zaslané později (úterý odpoledne, středa, čtvrtek, pátek) budou expedovány 
v pondělí ve 2. následujícím týdnu.

 

Více informací na e-mailové adrese expedice@milcom-as.cz.

 

 

 

DĚKUJEME A TĚŠÍME SE NA VAŠI OBJEDNÁVKU

 

csen

E-SHOP