Produkty pro domácí přípravu mléčných výrobků

K dispozici jsou potřeby pro zpracování mléka na tvaroh a sýry (tvořítka, tvarožníky, vosky, teploměry, vlhkoměry) a další potřeby.

V nabídce upozorňujeme i na možnost zpracování ovoce a hroznového vína pomocí univerzálních hlubokoprokvášejících kvasinek. Balení kvasinek VINFLORA® obsahuje kvasinky ke zpracování

10-30 l vinného základu, živnou sůl a návod.

 

 

 

Mlékařské kultury pro domácí zpracování mléka

typ produktů

název kultury

použití

balení

minimální trvanlivost

sýry a tvarohy

základní (tzv. "smetanová") kultura, sušená

přímá aplikace do 5-15 l mléka

50 g

6 měsíců

základní (tzv. "smetanová") kultura, tekutá

přímá aplikace do 10 l mléka (tzv. matečná kultura)

100 ml

3 dny

kysané výrobky

jogurtová kultura, sušená

přímá aplikace do 5-15 l mléka

50 g

6 měsíců

acidofilní kultura, sušená

přímá aplikace do 5-15 l mléka

50 g

6 měsíců

kefírová kultura, sušená

přímá aplikace do 5-15 l mléka

50 g

6 měsíců

probiotická kultura, sušená

přímá aplikace do 1 l mléka

7 sáčků

6 měsíců

jogurtová kultura, tekutá

přímá aplikace do 10 l mléka (tzv. matečná kultura)

100 ml

3 dny

acidofilní kultura, tekutá

přímá aplikace do 10 l mléka (tzv. matečná kultura)

100 ml

3 dny

kefírová kultura, tekutá

přímá aplikace do 10 l mléka (tzv. matečná kultura)

100 ml

3 dny

tzv. matečná kultura na 0,25 l kefírového zrna

100 ml

3 dny

 

 

Mlékařské kultury pro použití v jogurtovači

název kultury

použití

balení

minimální
trvanlivost

základní (tzv. "smetanová") kultura, sušená

do 1 l mléka

1 sáček

6 měsíců

jogurtová kultura, sušená

do 1 l mléka

1 sáček

6 měsíců

acidofilní kultura, sušená

do 1 l mléka

1 sáček

6 měsíců

kefírová kultura, sušená

do 1 l mléka

1 sáček

6 měsíců

základní nápojová (tzv. "smetanová") kultura, sušená

do 1 l mléka

1 sáček

6 měsíců

 

 

Dále nabízíme

výrobek

použití

množství

minimální trvanlivost

poznámka

syřidlový preparát

zpracování 200-400 l kravského i kozího mléka na domácí čerstvé sýry a tvaroh

výrobek již obsahuje chlorid vápenatý (CaCl2)

200 ml

5 měsíců

k syřidlovému preparátu je potřeba zakoupit i sušenou základní (tzv. "smetanovou") kulturu na 5-15 l

Laktochym, 1 : 5 000

tekuté chymosinové syřidlo pro výrobu přírodních tvrdých sýrů s nízkodohřívanou i vysokodohřívanou sýřeninou

200 ml

6 měsíců

skladujte v chladu a temnu

Laktosin, 1 : 10 000

tekuté pepsinové syřidlo pro výrobu tvarohu a čerstvých sýrů

200 ml

6 měsíců

skladujte v chladu a temnu

chlorid vápenatý. 34% roztok (CaCl2)

používá se při výrobě sýrů a tvarohu z pasterovaného mléka napomáhá lepšímu srážení mléka, zlepšuje pevnost a konzistenci sýřeniny a především zvyšuje výtěžnost

200 ml

6 měsíců

skladujte při pokojové teplotě,

před použitím protřepejte

camembertská kultura

doplňková kultura pro domácí výrobu sýra s plísní na povrchu, tzv. camembertského typu (např. hermelín)

200 ml

5 týdnů

doplňková kultura k soupravě preparátů pro domácí výrobu čerstvého sýra a tvarohu

vinné kvasinky VINFLORA®

spolehlivé zakvašení 10-30 l ovocné šťávy či moštu na výrobu domácího vína

20 ml

6 měsíců

 

Praktická příručka pro faremní zpracovatele mléka

Chovatelské a hygienické aspekty chovu koz, ovcí a dojnic

Zpracování mléka (technologické postupy výroby kysaných mléčných výrobků, tvarohů, sýrů a másla)

Základní chemické a fyzikálně-chemické rozbory mléka a mléčných výrobků

Mikrobiologické vyšetření

 

autoři:

Hedvika Dragounová

Ing. Renata Toušová, CSc.

1 ks

-

 

Receptář na domácí výrobu ovocných, hroznových i speciálních vín a piva

Jak na domácí výrobu vína a piva

 

autoři:
Hedvika Dragounová, Vladimír Zikán, Ing. Antonín Nehyba

1 ks

-

 

 

Pomůcky pro zpracování mléka

výrobek

rozměry
[mm]

teploměr

-

vosk sýrařský, bezbarvý

-

vosk sýrařský, žlutý

-

vosk sýrařský, červený

-

forma na sýry KULATÁ

190x180x93

forma na sýry KULATÁ s lisovacím víkem

82x82x90

110x110x90

forma na sýry KELÍMEK

60x50x54

100x82x108

forma na sýry KULATÁ malá

70x65x40

forma na sýry KOŠÍKOVÁ velká

145x110x93

forma na sýry OBDÉLNÍKOVÁ (BRIQUET)

80x156x146

forma na sýry PYRAMIDOVÁ

85x57x80

forma na sýry SRDCOVITÁ

100x45

sýrařská plachta

800x800

tvarožník

600x400

harfa plastová pro krájení sýřeniny

110x260


 

Ke každému výrobku je přiložen návod pro zpracování.

 

 

AKTUÁLNÍ NABÍDKU NALEZNETE 
NA NAŠEM E-SHOPU NA ADRESE 
eshop.milcom-as.cz.

Maloobchodní prodejny v ČR:

 

pobočka

PRAHA

TÁBOR

DVŮR KRÁLOVÉ

adresa

MILCOM a.s.,

závod VÚM & Laktoflora

Ke Dvoru 12a

Praha 6

160 00

MILCOM a.s.,

závod Tábor

Soběslavská 841

Tábor

390 01

MILCOM a.s.,

závod Dvůr Králové

Hradecká 1456

Dvůr Králové nad Labem

544 01

telefon

+420 235 354 551-2

+420 381 252 751-2

+420 499 320 280

fax

+420 235 358 107

+420 381 253 895

-

e-mail

expedice@milcom-as.cz

laktoflora@milcom-as.cz

info@vum-tabor.cz

milcomdk@milcom-as.cz

mapa

MAPA

MAPA

MAPA

otevírací
hodiny

pondělí

07:30 – 14:30 h

 

úterý

07:30 – 14:30 h

 

středa

07:30 – 14:30 h

 

čtvrtek

07:30 – 14:30 h

 

pátek

07:30 – 13:00 h

pondělí

06:00 – 14:30 h

 

úterý

06:00 – 14:30 h

 

středa

06:00 – 14:30 h

 

čtvrtek

06:00 – 14:30 h

 

pátek

06:00 – 13:30 h

pondělí

-

 

úterý

-

 

středa

-

 

čtvrtek

-

 

pátek

-

Objednávky přijímáme poštou na adresy prodejen, po telefonu, faxem či přes e-mail (viz výše).

Objednané výrobky lze platit na dobírku nebo předem platbou na účet.

Účtujeme poštovné (dle ceníku České pošty) a balné.

 

 

SORTIMENT JEDNOTLIVÝCH POBOČEK SE MŮŽE LIŠIT.

ZDE NALEZNETE NABÍDKU NAŠÍ TÁBORSKÉ POBOČKY.

 

UPOZORNĚNÍ!

Uzávěrka objednávek je každé úterý ve 12 h.
Objednávky zaslané do úterý do 12 h budou expedovány v pondělí v následujícím týdnu.

 

Objednávky zaslané později (úterý odpoledne, středa, čtvrtek, pátek) budou expedovány 
v pondělí ve 2. následujícím týdnu.

 

Více informací na e-mailové adrese expedice@milcom-as.cz.

 

 

 

 

DĚKUJEME A TĚŠÍME SE NA VAŠI OBJEDNÁVKU

 

csen

E-SHOP