K dispozici jsou potřeby pro zpracování mléka na tvaroh a sýry (tvořítka, tvarožníky, vosky, teploměry, vlhkoměry) a další potřeby.
V nabídce upozorňujeme i na možnost zpracování ovoce a hroznového vína pomocí univerzálních hlubokoprokvášejících kvasinek. Balení kvasinek VINFLORA® obsahuje kvasinky ke zpracování
10-30 l vinného základu, živnou sůl a návod.
Mlékařské kultury pro domácí zpracování mléka
typ produktů
|
název kultury
|
použití
|
balení
|
minimální trvanlivost
|
sýry a tvarohy
|
základní (tzv. "smetanová") kultura, sušená
|
přímá aplikace do 5-15 l mléka
|
50 g
|
6 měsíců
|
základní (tzv. "smetanová") kultura, tekutá
|
přímá aplikace do 10 l mléka (tzv. matečná kultura)
|
100 ml
|
3 dny
|
kysané výrobky
|
jogurtová kultura, sušená
|
přímá aplikace do 5-15 l mléka
|
50 g
|
6 měsíců
|
acidofilní kultura, sušená
|
přímá aplikace do 5-15 l mléka
|
50 g
|
6 měsíců
|
kefírová kultura, sušená
|
přímá aplikace do 5-15 l mléka
|
50 g
|
6 měsíců
|
probiotická kultura, sušená
|
přímá aplikace do 1 l mléka
|
7 sáčků
|
6 měsíců
|
jogurtová kultura, tekutá
|
přímá aplikace do 10 l mléka (tzv. matečná kultura)
|
100 ml
|
3 dny
|
acidofilní kultura, tekutá
|
přímá aplikace do 10 l mléka (tzv. matečná kultura)
|
100 ml
|
3 dny
|
kefírová kultura, tekutá
|
přímá aplikace do 10 l mléka (tzv. matečná kultura)
|
100 ml
|
3 dny
|
tzv. matečná kultura na 0,25 l kefírového zrna
|
100 ml
|
3 dny
|
Mlékařské kultury pro použití v jogurtovači
název kultury
|
použití
|
balení
|
minimální trvanlivost
|
základní (tzv. "smetanová") kultura, sušená
|
do 1 l mléka
|
1 sáček
|
6 měsíců
|
jogurtová kultura, sušená
|
do 1 l mléka
|
1 sáček
|
6 měsíců
|
acidofilní kultura, sušená
|
do 1 l mléka
|
1 sáček
|
6 měsíců
|
kefírová kultura, sušená
|
do 1 l mléka
|
1 sáček
|
6 měsíců
|
základní nápojová (tzv. "smetanová") kultura, sušená
|
do 1 l mléka
|
1 sáček
|
6 měsíců
|
Dále nabízíme
výrobek
|
použití
|
množství
|
minimální trvanlivost
|
poznámka
|
syřidlový preparát
|
zpracování 200-400 l kravského i kozího mléka na domácí čerstvé sýry a tvaroh
výrobek již obsahuje chlorid vápenatý (CaCl2)
|
200 ml
|
5 měsíců
|
k syřidlovému preparátu je potřeba zakoupit i sušenou základní (tzv. "smetanovou") kulturu na 5-15 l
|
Laktochym, 1 : 5 000
|
tekuté chymosinové syřidlo pro výrobu přírodních tvrdých sýrů s nízkodohřívanou i vysokodohřívanou sýřeninou
|
200 ml
|
6 měsíců
|
skladujte v chladu a temnu
|
Laktosin, 1 : 10 000
|
tekuté pepsinové syřidlo pro výrobu tvarohu a čerstvých sýrů
|
200 ml
|
6 měsíců
|
skladujte v chladu a temnu
|
chlorid vápenatý. 34% roztok (CaCl2)
|
používá se při výrobě sýrů a tvarohu z pasterovaného mléka napomáhá lepšímu srážení mléka, zlepšuje pevnost a konzistenci sýřeniny a především zvyšuje výtěžnost
|
200 ml
|
6 měsíců
|
skladujte při pokojové teplotě,
před použitím protřepejte
|
camembertská kultura
|
doplňková kultura pro domácí výrobu sýra s plísní na povrchu, tzv. camembertského typu (např. hermelín)
|
200 ml
|
5 týdnů
|
doplňková kultura k soupravě preparátů pro domácí výrobu čerstvého sýra a tvarohu
|
vinné kvasinky VINFLORA®
|
spolehlivé zakvašení 10-30 l ovocné šťávy či moštu na výrobu domácího vína
|
20 ml
|
6 měsíců
|
|
Praktická příručka pro faremní zpracovatele mléka
|
Chovatelské a hygienické aspekty chovu koz, ovcí a dojnic
Zpracování mléka (technologické postupy výroby kysaných mléčných výrobků, tvarohů, sýrů a másla)
Základní chemické a fyzikálně-chemické rozbory mléka a mléčných výrobků
Mikrobiologické vyšetření
autoři:
Hedvika Dragounová
Ing. Renata Toušová, CSc.
|
1 ks
|
- |
|
Receptář na domácí výrobu ovocných, hroznových i speciálních vín a piva
|
Jak na domácí výrobu vína a piva
autoři: Hedvika Dragounová, Vladimír Zikán, Ing. Antonín Nehyba
|
1 ks
|
- |
|
Pomůcky pro zpracování mléka
Ke každému výrobku je přiložen návod pro zpracování.
AKTUÁLNÍ NABÍDKU NALEZNETE NA NAŠEM E-SHOPU NA ADRESE eshop.milcom-as.cz.
Maloobchodní prodejny v ČR:
pobočka
|
PRAHA
|
TÁBOR
|
DVŮR KRÁLOVÉ
|
adresa
|
MILCOM a.s.,
závod VÚM & Laktoflora
Ke Dvoru 12a
Praha 6
160 00
|
MILCOM a.s.,
závod Tábor
Soběslavská 841
Tábor
390 01
|
MILCOM a.s.,
závod Dvůr Králové
Hradecká 1456
Dvůr Králové nad Labem
544 01
|
telefon
|
+420 235 354 551-2
|
+420 381 252 751-2
|
+420 499 320 280
|
fax
|
+420 235 358 107
|
+420 381 253 895
|
-
|
e-mail
|
expedice@milcom-as.cz
laktoflora@milcom-as.cz
|
info@vum-tabor.cz
|
milcomdk@milcom-as.cz
|
mapa
|
MAPA
|
MAPA
|
MAPA
|
otevírací hodiny
|
pondělí
07:30 – 14:30 h
úterý
07:30 – 14:30 h
středa
07:30 – 14:30 h
čtvrtek
07:30 – 14:30 h
pátek
07:30 – 13:00 h
|
pondělí
06:00 – 14:30 h
úterý
06:00 – 14:30 h
středa
06:00 – 14:30 h
čtvrtek
06:00 – 14:30 h
pátek
06:00 – 13:30 h
|
pondělí
-
úterý
-
středa
-
čtvrtek
-
pátek
-
|
Objednávky přijímáme poštou na adresy prodejen, po telefonu, faxem či přes e-mail (viz výše).
Objednané výrobky lze platit na dobírku nebo předem platbou na účet.
Účtujeme poštovné (dle ceníku České pošty) a balné.
SORTIMENT JEDNOTLIVÝCH POBOČEK SE MŮŽE LIŠIT.
ZDE NALEZNETE NABÍDKU NAŠÍ TÁBORSKÉ POBOČKY.
UPOZORNĚNÍ!
Uzávěrka objednávek je každé úterý ve 12 h. Objednávky zaslané do úterý do 12 h budou expedovány v pondělí v následujícím týdnu.
Objednávky zaslané později (úterý odpoledne, středa, čtvrtek, pátek) budou expedovány v pondělí ve 2. následujícím týdnu.
Více informací na e-mailové adrese expedice@milcom-as.cz.
DĚKUJEME A TĚŠÍME SE NA VAŠI OBJEDNÁVKU
|