Mlékářské kultury
Mlékařské kultury:
Mlékařské kultury jsou klíčovými mikroorganismy pro výrobu mléčných výrobků, zejména kysaných (fermentovaných) mléčných výrobků, tvarohu, sýrů a také např. probiotických produktů. V nabídce MILCOM a.s. Laktoflora je široké spektrum mlékařských mikroorganismů pro výrobu kompletního sortimentu mléčných výrobků vyráběných v České republice. Mlékařské kultury se vyrábějí v různých formách a pro různé aplikace. Forma mlékařských kultur může být lyofilizovaná, tekutá a mražená. Mlékařské kultury se mohou aplikovat jako matečné, provozní nebo jako kultury pro přímé očkování výroby. Mlékařské kultury pro mlékárenskou produkci jsou vybírány na základě požadovaných vlastností pro mlékárenskou aplikaci, tj. na základě biochemických, senzorických a reologických vlastností. Mlékařské kultury se vyrábějí buď jako monokultury, nebo jako směsné kultury složené z různých kmenů stejného druhu nebo různých druhů mikroorganismů.
|
druh kultury |
použití |
balení |
lyofilizovaná |
přímé očkování výroby |
pro 1.000 l |
pro 5.000 l |
||
pro provozní zákys |
pro 200 l |
|
pro 500 l |
||
tekutá |
100ml balení |
Balení mlékařských kultur přizpůsobíme Vašim požadavkům.